Winter is coming!

Terry Thomas

Första vinterlistan. Ska försöka klämma in lite extramaterial på denna plats varje vecka fram till slutet av oxveckorna. Allt för att uthärda, överleva vintern. Fy fan för mörker.
TV: Missar inte, Homeland (SVT), Happy Valley (SVT), Leif GW (SVT) och Stalker (piratbukten)
Bok: Avslutar just nu Mats Olssons deckardebut. Fin bok, gillar att han skriver om Skåne och mat. Ffa krubbas det mycket svensk husman i “Straffa och låta dö”. Gillar mindre att intrigen bygger så mycket på slump och tillfälligheter och att han då och då envisas med vara “hårdkokt på svenska” i dialogen. Ett svårt grepp och han om någon borde klara av det, men jag tycker tyvärr det oftast faller platt. Men det är små minus. Olsson är alltid Olsson. PopExpressOlsson!
Utgång.Den som bor i Uppsala ska inte missa DJLarge på UKK´s skybar. AfterWork,fredag den 7 november är nästa tillfälle att höra soulmusik du inte visste att du gillade.
Nostalgi. Terry Thomas! varför vet jag inte, han dök upp i skallen min i veckan. Minns att han visslade “Tea for two” i den turkiska ångbastun (if my memory serves me well??)Filmen hette “Den stora kalabaliken”. Meningen med TT bilden var att jag skulle göra en all-time-british-spellista…men det blev för svårt.

BONUS: Första TGIF listan !

Extra: Mycket Bowie nu; först Throwmesomebowie (som jag missade )och senare i månaden Bowiefilmen på Bio Rio. Ladda ner mp3-filen “Ziggy-Vocals-only”Ziggy Stardust vocals