Sir Elton

elton john1
Sir Elton John
Jag tänker på Dont shoot me (I am only the pianoplayer) och sommarlovet i Östhammar hemma hos familjen Irnell. En av systrarna i familjen skulle få telefonrösta till Tio-i-topp. Hon röstade på “Crocodile Rock”, själv föredrog jag “Teacher I need you” som var mer “pop”.

Sen tänker jag på hår, så jävla mycket transplanterat rygg, röv och armhålehår det måste vara inympat på den mannens huvudsvål alltså.. han var faktiskt flintis (ja, det syns ju på bilden här ovan) i slutet av sjuttiotalet och bar, som vi andra tunnisar, ofta hatt.

Jag tänker också på brittiska fotbollslaget Watford FC, där Elton var ordförande…eller t o m ägare ? På den tiden var vi homofober. Vi garvade åt att Elton köpt laget för att han ville bada badkar med grabbarna efter matcherna.

Men tänker mest på att jag inte får missa biljettsläppet i dag. Han kommer faktiskt till Uppsala och Botan i sommar. Ännu en gigant från förr som vi i (övre ?) medelåldern bara inte kan missa, bra där (igen!) Jonas Curling!

Får man önska sig Cheap Trick, E.L.O eller Cockney Rebel till nästa sommar ?

Därför domineras dagens lista av Elton John.

Ni som inte står ut med det, och det är säkert en och annan, får lyssna på en av mina Greatest Hits -listor; Summeringen del 1.

Så då var det sagt. Jo, jag gillar många av Eltons tidiga låtar ( de som han gjorde med låtskrivarpartnern Bernie Taupin, innan “Nikita” och Disney). En bra låt är en bra låt. Glöm inte det. Dessutom har Elton John alltid funnits.

Bäst just nu är annars Weeping Willows Julplatta och då ffa Midwinter Moon! Min bästa jullåt just nu. Önskade den via Musikhjälpen redan i måndags, men sist jag kollade låtlistan hade den INTE spelats och jag är inte lite sur över det.

TPB ligger nere och jag kan varken se The Fall eller Stalker ! Tur att Homeland är så jävla bra just nu. Gissar att Quinn kommer att go medival när han får tag på Haquanni. Och Historieätarna. Även om Erik Haag är så hög på sin förälskelse att han rätt ofta blir odräglig, så är det ett kul program. Men Sushi på 80-talet ? Nja, det var nog djävligt ovanligt.

Min premiär-sushi åt jag på en fläääschig krog i Los Angeles 1988. Sushi on Sunset, hette krogen..minns jag helt plötsligt. Det var förfärligt. ( Senare förstod jag att vi inte visste hur vi skulle hantera maten, och var för stolta för att fråga ) Vi gick därifrån fast övertygade om att “RÅ FISK” var som Kejsarens nya kläder. Sen dröjde det ända till Yukiko slog upp portarna till sin take-away i Sommaro ( 1994) innan jag käkade Rå Fisk igen, och efter det är jag fast.

dagens mp-3: “Mentor” Elton och Ryan Adams sjunger “Rocket Man” från CMT Crossroads