Blog

Dansar

Elaine (kopia)

Äntligen fredag !

The beat goes on, but I´m so wrong” *. Så är det för Elaine Benes och så är det oftast även för undertecknad. Åtminstone utan alkohol . Vet inte hur Elaine funkar, men jag är då bättre dopad. Men knappast bra.  Kanske har  Eddie Murphy en poäng här,  men när han skrev det skämtet hade han inte sett Travolta.  Dagens alternativlista heter TGIF Dansar, men det är mest till namnet. Årets första TGIF finns här.  Har ni sett klippet från Future Islands besök hos Letterman ? Där kan man snacka om dans…eller ??  vad det nu är, så är det fascinerande.

TV. Har de senaste dagarna kollat in The Driver . Brittiskt drama i tre delar om en lätt deprimerad medelålders taxichaffis som tar extrajobb hos “fel” kille. Sevärd. Blå ögon växer tycker jag, sista avsnittet riktigt jävla ruskigt.

Bok: Michael Connelly gör mig sällan besviken. Vet inte vilken gång i ordningen han skriver om Harry Bosch (The Burning room), men det funkar varje gång. I varje fall för mig. Nu ska han bli TV serie , återstår att se om det fungerar lika bra….efter att ha sett trailern är jag inte så säker. “Min” Harry ser inte alls ut ut som Titus Welliver. Lägg på 10-15 år på Jon Hamm , där är min Harry Bosch!

Projekt. Datumet för Svartklubb närmar sig. Funderar på barbyggandet. Skulle vilja ha mer barhäng den här gången.

* “Dancing fool” Frank Zappa 

2014

 

TGIF 2014
Ett femtiotal låtar. Merparten från 2014, men oxå ett par äldre som jag spelat flitigt under året som gick. Enligt SPOTIFY var “Mirage” av Kent den låt jag klickade igång flest gånger av alla under fjolåret.
Två låtar (dock ej nämnda Mirage!) från Tigerdrottningen, som enligt mig är årets bästa platta, finns därför med på
TGIF LISTAN FÖR 2014

Mer musik:

Stalker. En föga originell serie som jag av någon anledning följde under 2014. I efterhand mest minnesvärd för de obehagligt stämningsfulla cover-versionerna som avslutade varje avsnitt. En riktigt creepy-lista (youtube)

Hungry like a wolf (Duran Duran)
Always there to remind me (Burt Bacharach)
Be my baby (Ronettes)
Don’t you forget about me (Simple Minds)
I want you to want me (Cheap Trick)
Every breath you take (Police)
Enjoy the silence (Depeche Mode)
Creep ( Radiohead)
You´re the one that I want (Grease soundtrack)

XXLMILLSThe Yellow Album. Släpptes dagarna innan jul. XXLMILLS är DjLarge (som jag puffat för tidigare..missa inte hans AW-spelningar i Uppsala) och Anthony Mills. Coolt & Snyggt!

Viva Hate: TV-serien i tre delar av Peter Birro är.. hysterisk och speedad. Så överspelad att man undrar om det verkligen är meningen…eller om det är bara är jag som missar något?? Också irriterande många övertydliga nördmarkeringar, typ ; “Joe Strummer har en Fender”, i inledningsavsnittet. Men det kanske landar rätt i sista avsnittet (som jag ännu ej sett).

Behållningen, förutom den gränslösa kärleken till musiken som går igen hos samtliga karaktärer, är Lena Endre (ensamstående mamman som älskar Vikingarna ) och suveräne Peter Andersson ( smågangstern Sören som fulgrinar till Björn Afzelius-låtar ) vilket gör att jag tittar vidare .

Genomgående bra musik förstås, hoppas Soundtrack Of Our Lives spelar in och släpper originalmusiken som passande nog påminner en hel del om Broder Daniel vars ande svävar över hela Viva Hate.
Spellista, Viva Hate.

Jills Veranda. Årets bästa SVT program. Här är spellistan!

Bok 2014.
Svårt att rangordna…men Wayfarer Stranger av James Lee Burke hör most def till årets toppar för mig. Annat läsvärt , direkt från höften: Mats Olssons “Straffa och låta dö”, Klas ÖstergrensTwist”, “Den osynlige mannen från Salem” av Christoffer Carlsson, “Rörgast” av Johan Theorin, “Beckomberga”, Sara Stridsberg..och förmodligen “Gone Girl” av Gilian Flynn som fortfarande ligger oläst på nattduksbordet. John Ajvides “Himmelstrand ” hade jag målat upp som årets läsupplevelse, så blev det tyvärr inte.

TV 2014
1.True Detective: Bäst! Miljöerna, skådespeleriet och det annorlunda upplägget.
2.Happy Valley: Starka karaktärer rakt igenom. Total avsaknad av glamour.
3.Homeland: Säsong 4 är kanske den mest dramatiska hittills.
4.Ray Donovan: Svärtan och alla sjuttiotalshjältar i bi eller småroller.
5.The Fall: Gillian Anderson visar inga känslor, mycket tuffare än Tennison.Tappade tyvärr fart mot slutet.
7.Line Of Duty 2: Intrigen.
8.Lotta & Leif på jakt: Trivsamt, småputtrig charm och lärorikt. Och Inwan!

Bubblare i icke seedad ordning; Glue, Veckans Brott, Allt för Sverige (min “guilty pleasure”, älskar känslostormarna ) Utopia! (när kommer den till SVT ?) The Hour, sista säsongen av Breaking Bad ( resten kan man snabbspola) och, förstås, DEREK (Kindness is magic). .. Morran och Tobias och Historieätarna får jag inte heller glömma. Eller Jills Veranda!

Apropå Guily pleasures: Läser att flera av våra tunga kulturjournalister, ffa kvinnliga sådana från kvällspressen, vurmar för Paradise Hotel…”det säger något om vår samtid”, “intressant ur ett feministiskt perspektiv”. Kristin Lundell skriver bra om det

Blogg:
Ulf Lundell. Någon som minns honom? Det var längesedan han intresserade mig. Läser av nyfikenhet Badgers Drift (märkligt namn, eller hur ?..vad betyder det ? “En grävlings instinkt” ? …för det kan väl inte vara “en grävling på glid” ??) och gillar det. Har aldrig följt en blogg tidigare, men har de senaste dagarna läst “Uffe” varje dag. Med stort nöje också.

Youtube:
Edward Bloms kanal. Gourmanden och mathistorikerns små heminspelade youtubefilmer är helt underbara. Bra mattips också. Hädanefter blir det märgpipa i mina chiligrytor. Varför inte en lättfotad kuban till nyårsaftonen ?
Dagen-efter-tips finns givetvis oxå !!

Gott nytt år!

Juligen

jack

Marigt det här med jul-låtar. “Alla” ska göra sin egen jullåt, men allt för ofta låter det som att alla gör samma låt. Men det finns onekligen ett par klassiker som man gillar oavsett årstid. Tänker förstås på “Fairytale of New York ” med The Pogues och Kirsty McColl. Enligt legenden ville Elvis Costello (som var involverad i bandet på den tiden) att den skulle heta “Christmas night in the drunk tank”, men blev nedröstad då det inte “lät som en hit”. Låten döptes istället efter en novell av J.P Donleavy (A Fairy Tale of New York) I videon syns bland annat Matt Dillon från dåtidens storfilmer, Rumble Fish och The Outsiders. Dillon var förstås ett stort fan till The Pogues.
Och en grym hit blev det. Enligt mig, och många, många andra, den bästa jullåten någonsin.

Jag kommer heller inte runt John Lennons Happy Xmas (War is Over) den som inleds med att Lennons viskar:
“Happy Christmas, Yoko”.
“Happy Christmas, John”
.
Gulligt.

Bland de svenska jullåtarna är Anders F Rönnbloms anarkistiska “Det är inte snön som faller” (1980) och den geniala videon till samma låt, ohotad etta. Glad & Respektlös!

TGIF-listan för dagen , som är sista listan innan julafton, innehåller dock ingen av de ovanstående. Jag satsade på att göra en svängig soul-lista istället. Och en sådan listan kan man inte göra utan Weeping Willows! Tre, fyra spår från Sveriges, och kanske världens, bästa julplatta ; Christmas Time Has Come. Du kanske har en julklapp kvar att köpa ? Någon kommer att bli glad, jag lovar.

Duger inte det så finns Summeringen, del 2 som är en fortsättning på min “bästa-låtar-genom-tiderna” lista.

Filar så smått på en årslista, men det är svårt..kom det så mycket bra under 2014 egentligen ?
Stora hits, som också var bra låtar, var ;”Happy”, “Get Lucky” och Sommertime Sadness, hm..vad mer ? Kanske är det en dålig idé ? Återkommer om det.

God Jul!
ps,
En riktig “bubblare” från 2014 är nysläppta plattan med XXLMILLS “The Yellow Album

Sir Elton

elton john1
Sir Elton John
Jag tänker på Dont shoot me (I am only the pianoplayer) och sommarlovet i Östhammar hemma hos familjen Irnell. En av systrarna i familjen skulle få telefonrösta till Tio-i-topp. Hon röstade på “Crocodile Rock”, själv föredrog jag “Teacher I need you” som var mer “pop”.

Sen tänker jag på hår, så jävla mycket transplanterat rygg, röv och armhålehår det måste vara inympat på den mannens huvudsvål alltså.. han var faktiskt flintis (ja, det syns ju på bilden här ovan) i slutet av sjuttiotalet och bar, som vi andra tunnisar, ofta hatt.

Jag tänker också på brittiska fotbollslaget Watford FC, där Elton var ordförande…eller t o m ägare ? På den tiden var vi homofober. Vi garvade åt att Elton köpt laget för att han ville bada badkar med grabbarna efter matcherna.

Men tänker mest på att jag inte får missa biljettsläppet i dag. Han kommer faktiskt till Uppsala och Botan i sommar. Ännu en gigant från förr som vi i (övre ?) medelåldern bara inte kan missa, bra där (igen!) Jonas Curling!

Får man önska sig Cheap Trick, E.L.O eller Cockney Rebel till nästa sommar ?

Därför domineras dagens lista av Elton John.

Ni som inte står ut med det, och det är säkert en och annan, får lyssna på en av mina Greatest Hits -listor; Summeringen del 1.

Så då var det sagt. Jo, jag gillar många av Eltons tidiga låtar ( de som han gjorde med låtskrivarpartnern Bernie Taupin, innan “Nikita” och Disney). En bra låt är en bra låt. Glöm inte det. Dessutom har Elton John alltid funnits.

Bäst just nu är annars Weeping Willows Julplatta och då ffa Midwinter Moon! Min bästa jullåt just nu. Önskade den via Musikhjälpen redan i måndags, men sist jag kollade låtlistan hade den INTE spelats och jag är inte lite sur över det.

TPB ligger nere och jag kan varken se The Fall eller Stalker ! Tur att Homeland är så jävla bra just nu. Gissar att Quinn kommer att go medival när han får tag på Haquanni. Och Historieätarna. Även om Erik Haag är så hög på sin förälskelse att han rätt ofta blir odräglig, så är det ett kul program. Men Sushi på 80-talet ? Nja, det var nog djävligt ovanligt.

Min premiär-sushi åt jag på en fläääschig krog i Los Angeles 1988. Sushi on Sunset, hette krogen..minns jag helt plötsligt. Det var förfärligt. ( Senare förstod jag att vi inte visste hur vi skulle hantera maten, och var för stolta för att fråga ) Vi gick därifrån fast övertygade om att “RÅ FISK” var som Kejsarens nya kläder. Sen dröjde det ända till Yukiko slog upp portarna till sin take-away i Sommaro ( 1994) innan jag käkade Rå Fisk igen, och efter det är jag fast.

dagens mp-3: “Mentor” Elton och Ryan Adams sjunger “Rocket Man” från CMT Crossroads

På min Harley Davidson..

sons_of_anarchy_title
Jag hittar mycket bra musik (gammal, som ny ) när jag ser på film och då ffa i de amerikanska TV-serierna, de är rena guldgruvorna ibland. Alla håller givetvis inte Tarantino-klass, har faktiskt aldrig tänkt på vad som spelas i Homeland  ( som just nu är spännande nå så djävulskt !) eller i House of Cards.

På senare tid är det ffa Ray Donovan (HBO ) och den annars ganska så bleka Sons of Anarchy (Netflix) som berikat mitt i-Tunes bibliotek.  

Mitt problemet med SOA, förutom att man hela tiden kan förutse handlingen, är att jag inte kan känna någonting med berättelsens protagonist (er) . Inte ens den snälle och söte Jax ! Nu kanske det är avsikten med SOA, men jag vill gärna känna någon slags sympati, eller förståelse, annars engagerar det inte mig. Just nu, efter fyra avsnitt, “håller” jag på snuten, som ( än så länge ) verkar vara seriens loser, den som alltid är sist på bollen, och så vill man ju inte ha det.

För er som inte vet vad SOA är ska jag berätta att det handlar om ett kaliforniskt bikersgäng som står inför en generationväxling /maktkamp. Ska de fortsätta vara helvetiskt onda, eller bara vara lite lagom barnsligt charmiga ligister som gillar att åka hoj, supa, knarka och hångla med sina “hookers” (de kallar sina hang-around brudar så) .

Men precis som i andra maffiaberättelser tar våldsspiralen aldrig slut, spelar ingen roll hur snäll Jax än försöker vara så tvingas han och de andra ta till med hårdhandskarna. (fast de andra gör det såå gärna, och oftast med glimten i ögat ) Upplägget är som ni hör inte det minsta originellt..nu har jag bara sett fyra avsnitt av säsong 1 (! ) så jag borde väl hålla käften , men jag sticker ut hakan och säger att jag redan vet vad som sker i säsong 7 ( som just nu går i USA).

Mitt största problem med Sons of Anarchy är som sagt inte förutsägbarheten. Jag förstår nämligen inte vilken “ursäkt” dessa gökar (för att citera Leif GW..som är tisdagskvällens räddning med sitt Veckans Brott) har för sin grova kriminalitet; varför blev de kriminella från början ? Hur kan jag förstå deras jävla anti-sociala beteende ? Vad har de här stackarna råkat ut för?

Det lär knappast vara fattigdom och utanförskap, alla är friska, välgödda, vita och tillsynes fullt arbetsdugliga män . Får inte ihop det riktigt. Men så är jag också okunnig om “bikerskulturen”. För mig är bikers ungefär som våra svenska raggare, fast nyktrare. De vill – precis som många andra ungdomsrevoltörer – absolut inte vara “Svenssons”. De gillar sina fordon, sina kläder och sin musik och de vill gärna hänga i grupp och på helgerna super man till och förargar “Svensson”. Oftast svalnar intresset med stigande ålder

..det där sista stämmer dock inte alls in på SOA. Gubbfan som leder “These Mens of Mayhem” finns med redan i Rosens Namn från 1987 (den med Sean Connery ) Han spelade “Salvatore”, en mindre roll, men jag kände igen honom direkt. Den nunan glömmer man nämligen inte . När jag tänker efter så har jag aldrig hört talas om någon organiserad brottslighet bland våra svenska “raggers”, så uppenbarligen är det mycket jag inte förstår.

Men, som sagt, grym musik till och från. Dagens lista innehåller flera spår från både Ray Donovan och SOA.

Tyvärr finns inte denna pärla, som f. ö förekommer i bägge serierna, vare sig på Spotify eller iTunes. The Upsidedowns !

Bonuslista, som sig bör : T.G.I.F-ROCKS!

F * * K !

tfif

Amy Winehouse är den ende som jag ( just nu i skrivande stund )
tycker kommer undan med f-ordet i en låttext utan att det låter konstlat eller banalt. Har väldig svårt för låtskrivare som petar in det för “effekt” , eller för den delen de (ni vet vilka) som upprepar F**K in absurdum. En gång i tiden köpte jag en platta med en grupp som hette Extreme, de hade en mindre hit med “Get the funk out”. Minns att vi fnittrade förtjust; “Visst, Funk.. eller hur ? Hur coolt som helst. hö. hö. Men det var då det. Amy inleder också dagens lista

( I should just be my own best friend
Not fuck my self in the head with stupid men
)

Filmdialog är en annan sak, där funkar fuck nästan alltid. Vi fick ett fint exempel på det i måndags (Homeland) när CIA-Lockhart uttryckte det alla kände

The Wire, som f.ö är en av mina absoluta favoritserier, svämmade nästan över av “fucks”, men jag kan inte påminna mig om att det någonsin störde ? T.o.m den här scenen funkar ju 🙂

På svenska blir det dock problematiskt. Tycker jag. Såg den TV4 producerade “Torpederna” av Felix Herngren. Repliker som “måste jag köra den fucking bilen” stämmer säkert med verkligheten, men jag skruvar jag på mig i TV-soffan. Lätt obehag. Jag står ut, men inte mer. Tycker bara det låter korkat och obegåvat. Och tjatigt! Ser förmodligen inte mer av Torpederna trots att Torkel P förmodligen är lika bra (och likadan ?) som vanligt.

Stalker knallar på i samma stil. Har upptäckt att de flesta avsnitt slutar med en creepy-version av en välkänd sång. Sist var det Duran Durans “Hungry Like A wolf”. Övriga låtar :”I want you to want me”, “Every Breath you take (naturligtvis ska värsta stalker-låten vara med ), Creep och, nästan läskigast, Simple Minds, “Dont You Forget About Me”. Kanske är låtvalet det bästa med Stalker..alla karaktärer börjar kännas lite för sympatiska och välkammade.. och snygga var de ju redan från början.

Veckans bonus lista : TGIF-SoulTrain
ps, Vill ni höra David Brents ” Thank fuck its friday”, klick a på bilden högst upp

En bärs är inte bara bärs

865905
Spaning:Jag sa till min IPA-älskande kompis att det numera är något exklusivt och smått nördigt över bärs. Att det påminner om tiden då Musikörat var den enda butiken i stan som hade direktimport av svåråtkomliga vinylsinglar från de små utländska indiebolagen.

var det viktigt att vara med, att ha koll så att man inte missade Sarah eller Mushroom Records senaste släpp.
Nu går vi på bolaget och letar i hyllan märkt ”småpartier” efter något nytt, spännande- och helst ovanligt – från danska Amager, PangPang Brewery eller från något skumt amerikanskt mini-microbryggeri (som ofta har ett märkligt men tok-roligt namn) och en “batch” som bara kommer ut i limiterad upplaga. Småkul, tycker jag.

Vet inte om han riktigt höll med, kanske fick han för sig att jag tyckte hans – och i viss mån mitt eget – ölintresse gränsade till snobberi (vilket det på sätt och vis kanske gör ) men jag tycker bara det var en klockren “spaning”. Men visst har det blivit viktigt vad man dricker, numera vill man ogärna bli påkommen med en simpel “storstark” på krogen. Skulle kännas lite “Mariann”
Öl ÄR punkigt. Alla kan.

Har aldrig gillar julöl, men i veckan föll jag för frestelsen och köpte en FAKTISKT bara för att det var en snygg etikett, en “kreddig” producent och för att lite julstämming otroligt nog smög sig på när jag fick Weeping Willows julplatta i farsdagspresent (Tack igen, Wille!).. och den var verkligen god! Rekommenderar därför Lagunitas Sucks (Brown Shugga Substitute Ale) Finns på bolaget, nr 11312. Ganska stark (7,7), något dyr ( 26 spänn för 35 cl, men va fan , det är limited!!) Som sagt ; ingen traditionell julöl, inte ens mörk till färgen. En IPA i min smak, vilket betyder att humlen inte tar över fullständigt.

Mer öl: Öl kan vara ett viktigt “statement” också

Dagens lista hittar ni här. Bonuslistan är en samling med cover-versioner av kända åttiotalare.

Mp3: “Sunny Sailor Boy” är en Mike Scotts glömda pärlor, här av Luka Bloom. Ber som vanligt om ursäkt för det kassa ljudet

SVT´s Historieätarna har haft nypremiär i veckan. Ett suveränt program som jag länge trodde var en svensk originalidé, men så var det inte alls visar det sig. TV dags berättar att den är gjord efter brittisk förlaga och att alla (galet roliga ska de vara) avsnitt finns på Youtube. The Fall började lite trevande, men blir säkert bra med tiden. Homeland är bättre än på länge och så kommer Babylon som kallats ” ett slags 2010-talets The Wire” av TvDags. Hur klarade jag mig utan TVDags, egentligen?
Jag kommer nog att rida ut den här vinter också.

Mer Bowie ..


Har inte riktigt hämtat mig efter David Bowie IS föreställningen i söndags. Som en kvinna i filmen uttryckte det; David Bowie och jag är som ett gammalt gift par där “hettan svalnat”, David Bowie IS ändrade på det…ungefär. David Bowie IS är alltså en utställning tillägnad Bowie som just nu turnerar jorden runt. Det vi såg var en filmad version av samma utställning. Tyvärr inga datum för Skandinavien, men Paris 2015 är ett hett tips. Våldsamt avundsjuk på de (you know who) som sett den “på rikt”.

Följaktligen är det flera spår av Bowie (eller med anknytning) på Dagens Lista. Bonuslistan är oxå Bowie. Ständigt denna Bowie..lyssna bara på den här cover-versionen av av Dar Williams (Dessvärre är den saftigt komprimerad då jag endast har 2 MB att tillgå på den här sajten.

TV: I jul ska SVT visa Birros “Viva Hate” (“Birro” är alltså Peter, den mer begåvade brodern..) Lägger upp en länk till trailern med Ebbot Lundberg i en av rollerna.
The Fall med Gillian Anderson har dragit igång igen (TPB). Har ni inte sett “The Fall”, kolla säsong 1 på Netflix först. Har kommit en bra bit in i Glue (möcke bra ) och följer fortfarande “Stalker” även om det är lite Scooby-Doo (den först förekommande personen- som inte är en av huvudkaraktärerna- är mördaren) över den serien. Men det är episodavsnitt, så det är väl förlåtet.
En annan mediahändelse jag måste flagga för är Hans Carstensens podcast “Storytalk”. Första avsnittet (Med Thomas Järvheden) finns här och på i-Tunes

På lördag är det premiär för Bar & Bistro Cousteau på Drottninggatan.Titta gärna in på en Plankstek och en Wisbypilsner.För egen del åker jag till skärgården och slappar med fru, bok och bubbel..eller fru, bubbel och bok är kanske mer korrekt.
Läser:Fortfarande “Twist” av Klas Östergren. Långsam, men så är han också en stor författare den där Klas.
En sak till: Musikhjälpen kommer till Uppsala i december…här är ett magiskt klipp från ifjol

En kvart om dan

arne

Arne Tammer , Paolo Roberto och mitt nya gym “MyTraining” verkar vara överens; man inte behöver träna så jävla mycket för att komma i form. Arne Tammer, som var det svenska svaret på Mr Atlas (han med “Dynamic Tension” som 10 cc sjunger om i Sand in My Face..som finns på DAGENS LISTA ) , minns alla som läste tidningar och magasin på 70-talet. Budskapet känns väl lika trovärdigt nu som då, dvs, lite för bra för att vara sant .. men jag ger MyTraining den här vintern. Jag lovar & svär

TV: Tack Eric för tipset om “Glue” (piratbukten)verkar lovande, även om jag hade behövt en textremsa. Superbraiga “Line of Duty” (SVT) började också i veckan. Den här omgången är t o m vassare än den första. Och Carrie i Homeland..vad ska det bli av detta?
Bok: Har gett mig på Klas Östergrens “Twist”,men inte hittat känslan riktigt. Skaffade Ida Lindes nya Country-Noir roman ”Norrut åker man för at dö” som bygger på Springsteens Nebraskaplatta, ska blir intressant att läsa om Västerbotten ur det perspektivet. Tack Martin W för tipset!
Bonus: 80-talslista The 80´s Show!
Rolig låt att lyssna på:Lasse Hollmer: Inteflöttarjagtesjöss
Mat: Lidl! Gillar du korv är Lidl ett måste! Hittade färsk Türingerwurst och riktigt god Kabanoss sist jag var där. Möcke, möcke bättre än Scan.
Strax: Snart är det premiär för Cousteau, ny restaurang, bistro och bar, i gamla Fredmans/Escobars lokaler på Drottninggatan i Uppsala. Lunchrestaurangen (gamla Escobar) är redan igång, serverar grym husman. Ev. kommer jag (moi!) att spela skivor till afterwork-biran någon eller några fredagar framöver. Återkommer säkert om detta.
Utgång: Påminner om att DJLarge, stans bästa DJ, spelar skön soul på UKK´s AfterWork. Från kl 16.00 fredag 7 nov.

Winter is coming!

Terry Thomas

Första vinterlistan. Ska försöka klämma in lite extramaterial på denna plats varje vecka fram till slutet av oxveckorna. Allt för att uthärda, överleva vintern. Fy fan för mörker.
TV: Missar inte, Homeland (SVT), Happy Valley (SVT), Leif GW (SVT) och Stalker (piratbukten)
Bok: Avslutar just nu Mats Olssons deckardebut. Fin bok, gillar att han skriver om Skåne och mat. Ffa krubbas det mycket svensk husman i “Straffa och låta dö”. Gillar mindre att intrigen bygger så mycket på slump och tillfälligheter och att han då och då envisas med vara “hårdkokt på svenska” i dialogen. Ett svårt grepp och han om någon borde klara av det, men jag tycker tyvärr det oftast faller platt. Men det är små minus. Olsson är alltid Olsson. PopExpressOlsson!
Utgång.Den som bor i Uppsala ska inte missa DJLarge på UKK´s skybar. AfterWork,fredag den 7 november är nästa tillfälle att höra soulmusik du inte visste att du gillade.
Nostalgi. Terry Thomas! varför vet jag inte, han dök upp i skallen min i veckan. Minns att han visslade “Tea for two” i den turkiska ångbastun (if my memory serves me well??)Filmen hette “Den stora kalabaliken”. Meningen med TT bilden var att jag skulle göra en all-time-british-spellista…men det blev för svårt.

BONUS: Första TGIF listan !

Extra: Mycket Bowie nu; först Throwmesomebowie (som jag missade )och senare i månaden Bowiefilmen på Bio Rio. Ladda ner mp3-filen “Ziggy-Vocals-only”Ziggy Stardust vocals