F * * K !

tfif

Amy Winehouse är den ende som jag ( just nu i skrivande stund )
tycker kommer undan med f-ordet i en låttext utan att det låter konstlat eller banalt. Har väldig svårt för låtskrivare som petar in det för “effekt” , eller för den delen de (ni vet vilka) som upprepar F**K in absurdum. En gång i tiden köpte jag en platta med en grupp som hette Extreme, de hade en mindre hit med “Get the funk out”. Minns att vi fnittrade förtjust; “Visst, Funk.. eller hur ? Hur coolt som helst. hö. hö. Men det var då det. Amy inleder också dagens lista

( I should just be my own best friend
Not fuck my self in the head with stupid men
)

Filmdialog är en annan sak, där funkar fuck nästan alltid. Vi fick ett fint exempel på det i måndags (Homeland) när CIA-Lockhart uttryckte det alla kände

The Wire, som f.ö är en av mina absoluta favoritserier, svämmade nästan över av “fucks”, men jag kan inte påminna mig om att det någonsin störde ? T.o.m den här scenen funkar ju 🙂

På svenska blir det dock problematiskt. Tycker jag. Såg den TV4 producerade “Torpederna” av Felix Herngren. Repliker som “måste jag köra den fucking bilen” stämmer säkert med verkligheten, men jag skruvar jag på mig i TV-soffan. Lätt obehag. Jag står ut, men inte mer. Tycker bara det låter korkat och obegåvat. Och tjatigt! Ser förmodligen inte mer av Torpederna trots att Torkel P förmodligen är lika bra (och likadan ?) som vanligt.

Stalker knallar på i samma stil. Har upptäckt att de flesta avsnitt slutar med en creepy-version av en välkänd sång. Sist var det Duran Durans “Hungry Like A wolf”. Övriga låtar :”I want you to want me”, “Every Breath you take (naturligtvis ska värsta stalker-låten vara med ), Creep och, nästan läskigast, Simple Minds, “Dont You Forget About Me”. Kanske är låtvalet det bästa med Stalker..alla karaktärer börjar kännas lite för sympatiska och välkammade.. och snygga var de ju redan från början.

Veckans bonus lista : TGIF-SoulTrain
ps, Vill ni höra David Brents ” Thank fuck its friday”, klick a på bilden högst upp