Mer Bowie ..


Har inte riktigt hämtat mig efter David Bowie IS föreställningen i söndags. Som en kvinna i filmen uttryckte det; David Bowie och jag är som ett gammalt gift par där “hettan svalnat”, David Bowie IS ändrade på det…ungefär. David Bowie IS är alltså en utställning tillägnad Bowie som just nu turnerar jorden runt. Det vi såg var en filmad version av samma utställning. Tyvärr inga datum för Skandinavien, men Paris 2015 är ett hett tips. Våldsamt avundsjuk på de (you know who) som sett den “på rikt”.

Följaktligen är det flera spår av Bowie (eller med anknytning) på Dagens Lista. Bonuslistan är oxå Bowie. Ständigt denna Bowie..lyssna bara på den här cover-versionen av av Dar Williams (Dessvärre är den saftigt komprimerad då jag endast har 2 MB att tillgå på den här sajten.

TV: I jul ska SVT visa Birros “Viva Hate” (“Birro” är alltså Peter, den mer begåvade brodern..) Lägger upp en länk till trailern med Ebbot Lundberg i en av rollerna.
The Fall med Gillian Anderson har dragit igång igen (TPB). Har ni inte sett “The Fall”, kolla säsong 1 på Netflix först. Har kommit en bra bit in i Glue (möcke bra ) och följer fortfarande “Stalker” även om det är lite Scooby-Doo (den först förekommande personen- som inte är en av huvudkaraktärerna- är mördaren) över den serien. Men det är episodavsnitt, så det är väl förlåtet.
En annan mediahändelse jag måste flagga för är Hans Carstensens podcast “Storytalk”. Första avsnittet (Med Thomas Järvheden) finns här och på i-Tunes

På lördag är det premiär för Bar & Bistro Cousteau på Drottninggatan.Titta gärna in på en Plankstek och en Wisbypilsner.För egen del åker jag till skärgården och slappar med fru, bok och bubbel..eller fru, bubbel och bok är kanske mer korrekt.
Läser:Fortfarande “Twist” av Klas Östergren. Långsam, men så är han också en stor författare den där Klas.
En sak till: Musikhjälpen kommer till Uppsala i december…här är ett magiskt klipp från ifjol